Web Analytics Made Easy - Statcounter

 معمولا در افراد بعد از پایان سن رشد (۱۸) سالگی یکسری ویژگی‌های نسبتاً پایدارشکل می‌گیرد که توصیف کننده شخصیت فرد است.

اگر این ویژگی‌ها باعث ایجاد اختلال درروند شغلی، تحصیلی، بین فردی و... شود اختلال شخصیت نامیده می‌شود.

اختلال‌های شخصیت را با ۱۰ عنوان در سه خوشه تقسیم بندی می‌شوند.

اختلال شخصیت مرزی، اختلالی شایع دربین جمعیت عمومی

جواد تهامی پور، روانشناس در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،گفت: یکی ازاختلال‌هایی که آمار نسبتاً زیادی در بین جمعیت عمومی دارد و باعث تحمیل هزینه‌های زیادی به سازمان‌های بهداشتی و روانی می‌شود اختلال شخصیت مرزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اختلال شخصیت مرزی اختلال نسبتاً شایعی است که با بی ثباتی چشمگیردر برخی از جنبه‌های کارکرد فرد در حوزه‌های روابط بین فردی، عواطف، و رفتار مشخص میشود.

اختلال شخصیت مرزی هزینه‌های اجتماعی زیادی دارد

تهامی پور، روانشناس تصریح کرد: این اختلال هزینه‌های اجتماعی زیادی دارد که قابل مقایسه با سایر اختلالات شدید روانی از جمله اسکیزوفرنی است و با خطر خودکشی بالایی همراه است که باعث تخریب قابل ملاحظه‌ای در زندگی فرد می‌شود.

وی اظهار کرد: نسبت بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولا همراه با شدت موقعیت‌های سلامت روان بالا می‌رود این نسبت در موقعیت‌های درمان سرپایی کمتر از ۱۰ درصد است و در موقعیت‌های بستری و تخصصی به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

این روانشناس گفت: این بیماران بار سنگینی بر خویشاوندان، دوستان و همکاران خود تحمیل می‌کنند و خطر بالایی وجود دارد که باعث آسیب روانشناختی در فرزندان خود شوند.

تهامی پور افزود: بسیاری از آنان افراد باهوش و با استعدادی هستند، اما این اختلال مانع رشد آن‌ها میشود و در بسیاری از آنان مشکلات زیادی در اتمام تحصیلات دارند، اصلا کار نمی‌کنند یا از مشاغلی پایین‌تر از حد توانایی خود برخوردار هستند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی اغلب به خود آسیب میزنند

جواد تهامی پور، روانشناس در ادامه این گفتگو بیان کرد: بحران‌های ناشی از روابط بین فردی در این افراد متداول است اغلب به خود آسیب می‌زنند (مانند بریدن و خط انداختن روی دست‌ها ویا سوزاندن دست‌ها با سیگار و...) و از سوء مصرف مواد به عنوان نوعی خود درمانی استفاده میکنند.

وی گفت: این بیماران علاوه بر خدمات سلامت روان هزینه‌های زیادی را برای خدمات سلامت جسمی ایجاد می‌کند.

این روانشناس تصریح کرد: بسیاری از آنان به خاطر بحران‌های مربوط به مشکلات مزمن نظیر اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، فوبی اجتماعی و آشفتگی در روابط به دنبال درمان هستند.

وی در ادامه افزود: با این وجود باید به این افراد کمک شود تا این گرفتاری‌ها را در چارچوب مشکلات شخصی خود ببینند و همزمان به درمان مشکلات خود امیدوار باشد.

تهامی پور عنوان کرد: بسیاری از این افراد به دلیل فوران‌های خشم و بحران هایشان در موقعیت‌های سلامت روان آوازه بدی دارند و درمانگران از آن‌ها دوری می‌کنند.

استفاده از چارچوب درمانی برای درمان این اختلال تجربه مفید و رضایتبخشی است

این روانشناس با اشاره به اینکه یک باور غلط و غالب این است که به آنان نمی‌توان کمک کرد تصریح کرد: با این وجود در میان گزینه‌های درمانی برای بیماران اختلال شخصیت مرزی چندین مورد از درمان‌های شناختی مختص این اختلال است.

وی افزود: گرچه شناخت درمانی آنان کار آسانی نیست، اما بسیاری از درمانگران دریافته اند که استفاده از چارچوب درمانی برای درمان اختلال شخصیت مرزی تجربه مفید و رضایتبخش است.

گفتگو از میترا میرزادی

انتهای پیام/ی

کمک به بیماران دارای اختلال شخصیت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر

رییس جمعیت هلال‌احمر، از تصویب ماده واحده بودجه سال ۱۴۰۳ هلال‌احمر در مجمع عمومی جمعیت هلال احمر خبر داد.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیرحسین کولیوند، در ششمین نشست از پنجمین دوره مجمع عمومی جمعیت هلال‌احمر گفت: ماده واحده بودجه سال ۱۴۰۳ جمعیت هلال‌احمر پس از بررسی‌های جزئی و کارشناسی مورد بحث در مجمع عمومی جمعیت هلال‌احمر قرار گرفت و به تصویب رسید.

وی افزود: با تلاش‌های انجام شده و پیگیری‌های صورت گرفته شاهد همراهی مجلس و دولت با جمعیت هلال‌احمر هستیم و ثمره این همراهی خدمت بهتر به مردم است و این روند می‌تواند منجر به توسعه فعالیت‌های بهداشتی، امدادی، درمانی و آموزشی توسط هلال‌احمر شود.

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: نظارت و بازرسی امروز در هلال‌احمر جایگاه ویژه‌ای دارد، زیرا اولویت اول ما عملکرد شفاف است. این عملکرد شفاف کمک می‌کند تا اعتماد عمومی‌به هلال‌احمر هر روز بیش از گذشته شود. نباید فراموش کرد که دارایی اصلی هلال‌احمر همین اعتماد مردم به جمعیت است و باید در حفظ و ارتقای آن کوشید.

کولیوند خاطرنشان کرد: بر همین اساس صورت‌های مالی و تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ جمعیت هلال‌احمر پس از تحلیل و بررسی تصویب شد تا امورات هلال‌احمر به صورت شفاف در مقابل نگاه نمایندگان مردم پیش برود.

دیگر خبرها

  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • مدیر حوزه‌های علمیه خواهران : قدرت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است
  • علائم فشار خون بالا
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم